3 beneficii ale zilelor cu zapada

Cu toate că s-a lăsat mult așteptată, iarna a venit și la noi în adevăratul sens al cuvântului. O pătură mare, imaculată și netedă de zăpadă s-a așternut peste meleagurile Colibiței iar sentimentul de puritate și liniște se așterne peste sufletul tuturor. Într-adevăr, majoritatea dintre noi avem tendința de a ne plânge de acest anotimp, de temperaturile scăzute, de disconfortul celor minim 2-3 straturi de haine și de multe altele, însă, toate aceste disconforturi pot fi trecute ușor cu vederea atunci când ne amintim de copilărie și de bucuria pe care o aveam de fiecare dată când vedeam primii fulgi de zăpadă și primele straturi de omăt așternute.

Acum, acele amintiri sunt de mult apuse, însă, ca oameni maturi, putem să vedem și alte bucurii ale acestui sezon, și mai mult decât atât, putem să vedem partea bună și frumoasă a lucrurilor, și anume faptul că zăpada, vântul și temperaturile scăzute de care avem parte în această perioadă aduc, defapt, o serie de beneficii ascunse pentru corp, minte și suflet.

De ce este iarna benefică pentru sănătate?

1. Zăpada te face să te antrenezi

Cu siguranță ai fost nevoit să mergi prin zăpadă și ai observat cât de dificil poate să fie fiecare pas pe care îl faci. Ei bine, cu cât faci mai mulți pași prin zăpadă cu atât mușchii se antrenează mai intens. Este foarte posibil ca la finalul plimbării să simți o durere intensă la nivelul membrelor inferioare, însă și în urma unui antrenament la sala de fitness simți același lucru, nu e așa? Diferența în primul caz este faptul că plimbarea prin zăpadă reprezintă un exercițiu aerobic care îți face inima să bată și corpul să se antreneze în aer liber, în mod gratuit și înconjurat de peisaje care par a fi magice. Un lucru este foarte important atunci când alegeți să faceți plimbări prin zăpadă: să purtați întotdeauna echipament adecvat, care să protejeze trupul de temperaturile scăzute și încălțăminte care să mențină o temperatură optimă, să împiedice umezeala să pătrundă și care să fie anti-alunecare. Deja știm cu toții câte plimbări frumoase se pot face la Colibița și câte peisaje de poveste vă vor apărea în fața ochilor la fiecare  pas pe care îl faceți.

2. Zilele cu  zăpadă ne oferă timp pentru lectură și relaxare

Cât de frumos sună o zi întreagă în pijamaua preferată, cu un ceai cald lângă tine și cu o carte bună în mână? Ei bine, zilele de iarnă sunt perfecte pentru astfel de momente iar cititul în această perioadă tinde să fie tot mai popular. Știm deja cu toții că lectura zilnică ajută la prevenirea pierderilor de memorie, la reducerea stresului și la creșterea abilităților de exprimare verbală. Așadar, nu sunt benefice zilele de iarnă pentru sănătatea creierului nostru? 

De asemenea, zilele de iarnă par să fie cele mai potrivite pentru o sesiune la SPA. Cât de bine sună o sesiune de înot, cu un view alb în jurul tău și o serie de povești interminabile cu prietenii într-un jacuzzi încălzit? Dar o sesiune de meditații și de adunare a gândurilor, într-o saună atent amenajată, pentru a ajuta la o detașare totală? Oare să fie nevoie de ceva mai mult decât atât pentru o relaxare completă? 

3. Zilele cu zăpadă ajută la arderea caloriilor

Știați că petrecerea timpului afară, în timpul iernii, provoacă organismul să ardă mai multe calorii? Acest fenomen se datorează faptului că numărul de calorii pe care le ardem doar stând nemișcați crește în cazul temperaturilor scăzute deoarece, corpurile noastre consumă mai multă energie încercând să mențină o temperatură optimă a corpului. Arderea a și mai multe calorii se realizează cu o intensitate mai mare atunci când corpul tremură din cauza frigului.

De asemenea, bătaia cu bulgări de zăpadă, pe care o practicam cu toții în copilărie, uneori de dimineața până la apusul soarelui, ajută organismul și pune sângele în mișcare. Cu toate că nu implică un program fix de exerciții și de cele mai multe ori nu realizăm cât sport facem prin acest joc, trebuie să știți că bătaia cu bulgări de zăpadă poate egala un antrenament la sala de fitness. Dacă analizăm mișcările pe care le facem în acest joc, vedem că sunt necesare aplecări, pentru a lua zăpada, forța și mișcarea brațelor pentru a face bulgări, alergarea spre „inamic”, forță pentru aruncarea bulgărelui, după care iar alergare pentru evitarea contra atacului „inamicului”. Observați cât sport implică acest joc? Iar partea cea mai frumoasă este că un simplu joc vă poate ajuta nu doar să slăbiți ci și să petreceți timp de calitate cu oameni și prieteni dragi, să vă relaxați mintea și să râdeți din adâncul sufletului.

Printr-o simplă vizită la Colibița veți avea parte de toate aceste beneficii și multe altele. Zăpada este așternută, sania cu cai vă așteaptă, spa-ul este pregătit la o temperatură optimă iar preparatele tradiționale sunt și ele pe mâna celor mai dedicați oameni. 

Tot ce trebuie să faceți este să vă înarmați cu energie și cu echipamente potrivite. Și nu uitați, întotdeauna este mai bine să luați mai multe straturi de haine, iar în cazul în care vă încălziți, să puteți da jos din ele, decât să rămâneți fără destulă protecție împotriva frigului. Credeți-ne, odată ce încep jocurile și activitățile în zăpadă, cu greu veți mai dori să renunțați la ele, indiferent de motiv.

Este uimitor cum natura, încă o dată, ne arată că se gândește la noi, indiferent de sezon. Putem câștiga o multitudine de beneficii pentru corp și minte doar petrecând timp în aer liber, în zăpadă. După o asemenea zi, cu siguranță grijile, stresul și neliniștea care predominau înainte, o să facă parte din trecut.

 

Surse:

https://embolden.world/
https://www.reginamaria.ro/ 

 

 

CUM NE GĂSIȚI

Montana Resort & SPA - locul ideal pentru o vacanță relaxantă la munte.

Montana Resort & Spa, Colibița 99, Colibița 427007, Jud. Bistrița-Năsăud, România

Tel: 0790 88 00 33

E-mail: info@montanaresort.ro

Support: www.montanaresort.ro

Denumirea legală: SC Vila Alpin SRL, str.Saturn 12 Cluj-Napoca, 0790880033, J12/2351/2007, CIF RO18488606, punct de lucru Colibita 99A, jud.BN; SC Original Pizza Bis SRL, str.Saturn 12 Cluj-Napoca, 0790880033, J12/2622/2015, CIF RO34951655, punct de lucru Colibita 99, jud.BN
Back to Top