Iarna la Colibita

Iarna la Colibița

Ultimul anotimp din an, și primul totodată, aduce pentru majoritatea dintre noi o stare de bine, datorită primilor fulgi de zăpădă care ne introduc ușor în lumea magică a sărbătorilor de iarnă. Pe de altă parte, iarna reprezintă pentru mulți o perioada de odihnă, de „hibernare”, în care activitatea este redusă cât se poate de mult. Însă, datorită faptului că vara este departe de noi, iar marea nu este la fel de primitoare precum în sezonul estival, este foarte important să ne menținem sănătatea și starea de spirit vie. Și cum altfel, dacă nu printr-o vacanță la munte, într-o zonă de poveste, cu multă zăpadă, liniște și peisaje de vis!

Este vorba chiar de Colibița, denumită și „Marea de la munte”, un loc de unde cu siguranță nu mai vrei să pleci!

Aflată în Țara pădurilor veșnice de molid, Colibița este locul ideal pentru a te relaxa și a medita asupra lucrărilor minunate pe care natura le-a realizat pentru noi, dar și de a te încărca cu energie, forță și ambiție pentru perioada următoare. Pentru toate acestea, Montana Resort & SPA a pregătit locul ideal, de unde cu greu îți vine să mai pleci.

Iată ce activități poți să faci la Colibița, iarna:

1. Plimbări în aer liber

După cum spuneam, peisajul de poveste, casele, lacul și copacii toți acoperiți de o pătură mare de zăpadă, îți fură privirea încă de la prima întâlnire. Iar zona este mare, ușor de cutreierat și merită admirată în totalitate. Astfel, o plimbare în aer liber în care să te poți bucura de fiecare detaliu pe care îl observi, te va face să intri într-o lume de poveste. Și nu uita, aerul de munte te poate întineri. Studiile au arătat faptul că în zonele montante există o concentrație mai mare de ioni negativi, care sunt benefici pentru revigorare și întinerire.

2. Ședință de saună finlandeză

După ce ai terminat plimbarea și te-ai încărcat de energie, ce poate să meargă mai bine decât o terapie prin saună unscată finlandeză. Realizată într-o incintă de lemn și încălzită cu ajutorul rocilor vulcanice, sauna finlandeză îți pune organismul în mișcare încă din primele minute deoarece accelerează metabolismul, îmbunătățește circulația sângelui și a funcțiilor respiratorii, elimină toxinele, revitalizează pielea și te eliberează de stres.

3. Sesiune de înot

După ce sauna finlandeză ne-a încălzit și energizat, este momentul de o sesiune de înot. Pentru unii, acest sport înseamna relaxare, iar pentru alții înseamnă sănătate. Indiferent de categoria în care te regăsești, o sesiune de înot, într-o piscină încălzită la 32 de grade Celsius, în toiul iernii, te va ajuta să te relaxezi, să îți detensionezi mușchii și să îți îneci stresul pe care l-ai acumulat în ultima perioadă.

Sauna cu infrarosu la Montana Resort - Colibita

4. Ședință de saună cu infraroșu

Un alt mod de relaxare și de creștere a rezistenței organismului pe care îl găsești la noi, este sauna cu infraroșu. Aceasta întărește sistemul imunitar, destinde musculatura, decongestionează căile respiratorii, îmbunătățește activitatea inimii și curăță și catifelează pielea.

Cum funcționează acest tip de saună?

Razele infraroșii au capacitatea de a crește căldura corpului și de a crea o febră artificială prin care sistemul nostru imunitar se activează. Astfel, organismul nostru prezintă o mai mare rezistență la boli și la diverse afecțiuni.                      

5. Ședință de saună cu aburi

Dacă sauna uscată nu este neapărat pe gustul tău, sau dacă te regăsești printre acele persoane care vor să se bucure de fiecare saună și de toate beneficiile pe care le primește organismul de la fiecare, atunci e musai de încercat și sauna cu aburi. Spre deosebire de celelalte tipuri de saune, sauna cu aburi sau baia turcească oferă o atmosferă plăcută, nesufocantă, într-o atmosferă relaxantă, cu lumină difuză.

6. Povești nemuritoare în jacuzzi

După o zi plină de răsfăț pentru trup și suflet, este momentul de a-ți aduna familia sau prietenii și a va relaxa împreună într-un jacuzzi încălzit și spațios, numai bun de stat la povești. Într-un mod relaxant și acaparați de fel și fel de discuții, corpul vostru se va relaxa prin destinderea musculaturii și îndepărtarea tensiunii din organism.

7. Terapie cu sare 

Terapie cu sare in salina Montana ResortDacă ziua nu s-a terminat, încă mai sunt activități frumoase pe care le puteți face într-o zi de iarnă la Colibița.

O terapie cu sare care să-ți întărească  sistemul imunitar, să atenueze simptomele afecțiunilor respiratorii  cu ajutorul aerosolilor salini și să mențină sănătatea, este un cadou de care organismul tău cu siguranță se va bucura.

 

 

 

8. Amintește-ți de copilărie

Dacă îți este dor de copilărie, muntele este locul potrivit în care poți să îți amintești de acea perioadă în care singura problemă era faptul că se înserează și nu te mai poți juca.  Așa că, ținuta adecvată te va ajuta să reziști mult la bătălia cu bulgări de zăpadă împreună cu cei dragi. Odată ce bătălia a fost câștigată, este timpul împăcării. Și ce altă activitate comună și relaxantă puteți găsi dacă nu creearea celui mai mare om de zăpadă care să vă păzească în toate zilele de vacanță pe care le petreceți la Colibița.

9. Mâncare tradițională

Pentru că, după cum se vede, chiar și iarna sunt multe activități frumoase care se pot face la noi, nu trebuie să uităm și de preparatele tradiționale pe care le gătim cu drag pentru fiecare. Pe lângă țuica bistrițeană de prune, vă veți putea răsfăța papilele gustative cu diverse bunătăți realizate din produse locale. Meniul este variat, iar porțiile sunt pe măsură. Astfel, orele la piscină, jacuzzi și spa se vor îmbina perfect cu mâncărurile delicioase pe care le veți găsi pe masă.

Acum că am văzut care sunt principalele activități pe care le puteți face într-o vacanță la munte, la Colibița, tot ce rămâne este să va faceți bagajele, să vă luați familia și prietenii, aparatul foto și costumul de baie și să vă relaxați așa cum știți mai bine.

Surse:

Poveștile Colibiței – Ioan Bâca, Ioan Șteff

CUM NE GĂSIȚI

Montana Resort & SPA - locul ideal pentru o vacanță relaxantă la munte.

Montana Resort & Spa, Colibița 99, Colibița 427007, Jud. Bistrița-Năsăud, România

Tel: 0790 88 00 33

E-mail: info@montanaresort.ro

Support: www.montanaresort.ro

Denumirea legală: SC Vila Alpin SRL, str.Saturn 12 Cluj-Napoca, 0790880033, J12/2351/2007, CIF RO18488606, punct de lucru Colibita 99A, jud.BN; SC Original Pizza Bis SRL, str.Saturn 12 Cluj-Napoca, 0790880033, J12/2622/2015, CIF RO34951655, punct de lucru Colibita 99, jud.BN
Back to Top