Team building la Colibita

Odată cu finalul anului, fiecare dintre noi, indiferent că este în rolul de angajat sau de angajator, simte nevoia unei escapade și a unui moment de relaxare și detașare de la biroul pe care l-a vizitat zi de zi, în ultimul an. Ei bine, se spune că un team building este cea mai importantă investiție pe care o puteți face pentru a întări echipa, a fideliza personalul, a-l familiariza cu compania și a-l face să se simtă apreciat. Știați că cele mai reușite și memorabile evenimente cu echipa, sunt cele în care nicio persoana nu se simte ca într-o zi la birou?

Montana Resort dispune de tot ceea ce o companie are nevoie pentru a organiza un team building memorabil. Priveliștea minunată asupra munților Călimani, aerul curat, liniștea care predomină, multitudinea de activități de recreere și centrul SPA sunt numai bune pentru a crește productivitatea fiecăruia și pentru a lăsa toate grijile și deadline-urile deoparte pentru câteva zile.

Astfel, Montana Resort este pregătită să găzduiască 40 de persoane, pe care le cazează după preferințe, în camere cu paturi matrimoniale, camere triple sau camere de patru persoane. Servirea mesei se face fie pe terasă fie în sălile frumos amenajate, iar diversitatea preparatelor, atât tradiționale cât și internaționale, vor satisface chiar și cel mai mofturos coleg. Tot aici, videoproiectorul de 220 x 200 cm poate susține orice prezentare și ședință planificată sau, dacă acestea sunt excluse din zilele de team building, poate fi elementul cheie într-o seară de film cu echipa.

Revenind la Centru SPA, după o zi întreagă de activități împreună, întreaga echipă se poate relaxa la piscină, care este destul de generoasă, de 9×6 metri, cu apă încălzită la 30-32 de grade. De asemenea, poate după o drumeție pe meleagurile Colibiței, merge un hidromasaj, de care întreg organismul se va bucura. Pentru acesta, punem la dispoziție un jacuzzi cu o capacitate de 20 de persoane, cu apă încălzită la 36 grade. Tot în centrul SPA vă veți putea bucura de o saună cu infraroșu, două saune cu aburi și aromaterapie, o saună finlandeză și de o grotă salină.

Totuși, dacă un team building la SPA nu acoperă dorințele tuturor participanților, atunci trebuie să știți că o excursie pe meleagurile Bistrițene este mereu binevenită, iar Colibița are o sumedenie de obictive turistice numai bune de vizitat cu grupul. Parcul Național Călimani, Piatra Corbului, Tăul Zânelor sau Vârful Bistriciorul sunt doar câteva dintre ele. Așadar, sună bine o drumeție alături de șefi și de colegii de la birou, nu-i așa? Sau, ce părere aveți de un traseu atent ales și recomandat, cu bicicleta?

Știm cu toții că scopul unui team building nu este doar de a ieși din birou și a merge într-un loc nou, ci este de a construi încredere, de a încuraja comunicarea, de a atenua posibilele conflicte și de a îmbunătăți colaborarea. Dacă aceste scopuri sunt îndeplinite în cadrul unui team building, cu siguranță angajații vor fi mai implicați și mai devotați job-ului lor, vor dobândi încredere și își vor crește spiritul de unitate. Tocmai pentru a vă asigura că toate aceste obiective sunt îndeplinite, trebuie să fiți atenți ca destinația aleasă pentru team building să fie una care poate să ofere o serie de activități pe gustul tuturor. 

Jocurile de echipă și de socializare sunt foarte importante într-un team building, iar pentru asta, am selectat două jocuri care ne-au impresionat de la alți vizitatori, numai bune pentru a construi relații și pentru a se descoperi fiecare ca om.

  1. Două adevăruri și o minciună – unul dintre secretele care ajută la formarea legăturilor dintre colegi este să împărtășească informații despre ei înșiși. Cum procedați? Fiecare participant trebuie să împărtășească cu restul colegilor două adevăruri despre ei și un lucru inventat. Colegii trebuie să ghicească care dintre cele 3 lucruri nu este adevărat. Acest joc este o activitate distractivă și rapidă, care nu necesită pregătire dar care ajută întreaga echipă să se cunoască și ca oameni, nu doar ca și colegi de muncă.
  2. Nod uman – remarcat ca fiind unul dintre cele mai bune activități pentru un team building, nodul uman îndeamnă fiecare membru al echipei să comunice, să coopereze și să găsească cea mai bună soluție în cel mai scurt timp. Bineînțeles, nici pentru acest joc nu sunt necesare unelte. Tot ce trebuie să faceți este să vă împărțiți în grupuri de câte 6-12 persoane, formând un cerc. Fiecare membru al echipei va ridica mâna dreaptă în aer și va apuca de mână pe alt membru din cerc. După ce fiecare a prins cu mâna dreaptă o persoană, se va face aceeași mișcare, dar cu mâna stângă. În funcție de numărul de persoane, se alocă un timp de 10-15-20 de minute pentru a se putea dezlega fiecare din nod. Primul care reușește să se dezlege, va câștiga.

Așadar, există o mulțime de activități potrivite pentru un teambuilding de succes, care sunt folosite pentru a dezvolta o relație între colegi, pentru a sărbători succesele și pentru a dezvolta abilitățile de comunicare. Indiferent care este scopul unui team building, Montana Resort este pregătită să impresioneze și să ofere o experiență pozitivă pentru fiecare membru al echipei.

 

Surse:
https://www.forbes.com/
https://leadpointusa.com/

 

CUM NE GĂSIȚI

Montana Resort & SPA - locul ideal pentru o vacanță relaxantă la munte.

Montana Resort & Spa, Colibița 99, Colibița 427007, Jud. Bistrița-Năsăud, România

Tel: 0790 88 00 33

E-mail: info@montanaresort.ro

Support: www.montanaresort.ro

Denumirea legală: SC Vila Alpin SRL, str.Saturn 12 Cluj-Napoca, 0790880033, J12/2351/2007, CIF RO18488606, punct de lucru Colibita 99A, jud.BN; SC Original Pizza Bis SRL, str.Saturn 12 Cluj-Napoca, 0790880033, J12/2622/2015, CIF RO34951655, punct de lucru Colibita 99, jud.BN
Back to Top