Obiective turistice Colibița

Obiective turistice lângă Colibița

Câteva zile de evadare din viața de zi cu zi… sună bine, nu-i așa? Răspunsul îl știm cu toții, însă, știm și locul în care ar trebui să facem această escapadă?

 

La  Colibița, cunoscută și Marea de la munte, nu doar că poți să te bucur de munte, de soare, de plajă și de o serie de activități care cu siguranță o să-ți ofere energie pentru următoarea perioadă, dar poți să te bucuri și de toate obiectivele turistice care sunt în această zonă, și de care se poate să nu fi auzit.

Ei bine, dragă cititorule, află că împrejurimile Colibiței sunt multe, frumoase și abia așteaptă să fie explorate. Care sunt acestea?

 

1. Parcul Național Călimani – un loc de poveste și o arie protejată de interes național, care găzduiește habitate și ecosisteme valoroase.

Vei găsi aici, de la tufărișuri de jneapăn și păduri de molid cu zâmbru, la pajiști întregi de bujori de munte, toporași și sclipeți. Tot aici, veți putea vedea Rezervația Naturală 12 Apostoli, Cascada Tihu, Rezervatia Iezerul Calimanului sau creasta cu relief alpin Negoiul Unguresc.

2. Rezervația naturală Stâncile Tătarului – cu o suprafață de peste 25 ha, această rezervație prezintă un relief diversificat deoarece vom

putea observa atât stânci, cât și poiene, abrupturi, păduri de foioase și molid dar și o serie de specii de flori deosebite.

3. Rezervația naturală Tăul Zânelor – o altă zonă pe care România o ascunde, este această rezervație, protejată de interes național. 

Lacul găsit aici este absolut superb și merită văzut măcar o dată în viață. Povestea lui spune că acesta s-a format în urma unor alunecări de teren din Vârful Țiganca. Pe lângă acesta, cu siguranță atenția vă va fi răpită și de flora și fauna care sunt reprezentative acestui loc.

4. Rezervația naturală Valea Repede – situată de asemenea în Munții Călimani, mai exact între Vârful Calul și Piatra lui Orban, această rezervație are o suprafață de 22 ha, unde veți găsi de la văi adânci la ziduri, stânci și relief diversificat. Toate acestea sunt datorate eroziunilor care au afectat formațiunile vulcanice existente.

 

5. Piatra Corbului – o altă rezervație naturală protejată de in

 

teres național, Piatra Corului reprezintă una dintre stâncile abrupte cu care se 

termină Călimanii. Ca aspect, aceasta prezintă un perete stâncos de 90m, cu numeroase fisuri și grote, și găzduiește, așa cum îi este și numele, corbi, cerbi, urși, căpriori. Vorbind despre plante, trebuie sa știți că aici veți avea ocazia să vedeți minunată lalea pestriță.

6. Râpa cu păpuși – fiind considerată un monument al naturii, râpa cu păpuși reprezintă o rezervație naturală, de 2 ha, care are diverse depuneri minerale sub forma unor păpuși rusești și nu numai. Se pot găsi depuneri și sub formă de ciuperci sau chiar sub formă de capete de animale. Acestea s-au format din argilă, nisipuri compacte, gresii etc. Ce este interesant aici este faptul că păpușile se găsesc într-un numar de 46, iar o parte dintre păpușile căzute au fost amplasate în spațiile publice din Bistrița.

Așadar, după o zi plină de drumeții, în care ați vizitat oricare dintre aceste obiective, cel mai bun lucru care vi se poate întâmpla este, cu siguranță, un moment de relaxare în jacuzzi sau, puțină meditație într-una dintre saunele pe care Montana Resort le pune cu drag la dispoziție tuturor oaspeților pe care îi are. Dar, înainte de asta, să nu uităm de cina tradițională cu care o sa fiți întâmpinați.

 

Nu-i așa că zona aceasta este o zonă care merită atenția noastră?

 

Surse:

http://www.calimani.ro/
http://www.informatii-romania.ro/ + sursa foto
http://www.skytrip.ro/ + sursa foto
http://romanianturism.com/  + sursa foto

 

CUM NE GĂSIȚI

Montana Resort & SPA - locul ideal pentru o vacanță relaxantă la munte.

Montana Resort & Spa, Colibița 99, Colibița 427007, Jud. Bistrița-Năsăud, România

Tel: 0790 88 00 33

E-mail: info@montanaresort.ro

Support: www.montanaresort.ro

Denumirea legală: SC Vila Alpin SRL, str.Saturn 12 Cluj-Napoca, 0790880033, J12/2351/2007, CIF RO18488606, punct de lucru Colibita 99A, jud.BN; SC Original Pizza Bis SRL, str.Saturn 12 Cluj-Napoca, 0790880033, J12/2622/2015, CIF RO34951655, punct de lucru Colibita 99, jud.BN
Back to Top