Importanța petrecerii timpului în natură

Importanța petrecerii timpului în natură

În această perioada, mulți dintre noi ne confruntăm cu probleme de sănătate legate de stres, anxietate și depresie. Odată cu începerea pandemiei de COVID-19, aceste probleme au devenit și mai frecvente. Oamenii petrec mai mult timp în interior, iar acest lucru afectează negativ starea de sănătate, atât mentală cât și fizică.

Unul dintre cele mai bune moduri de a ne îmbunătăți starea de sănătate este petrecerea timpului în natură. În afară de faptul că ne ajută să ne eliberăm de stres, ne ajută și să ne relaxăm și, de ce nu, să avem și un somn mai calitativ și mai odihnitor.

Ei bine, această perioadă este una numai potrivită pentru a ne (re)conecta cu natura, prin diverse activități, nu doar relaxante ci și distractive. Putem face plimbări în aer liber, putem merge la pescuit, la camping, putem face drumeții, putem înota în mijlocul naturii sau putem face orice activitate care ne place și ne dă o stare de bine. Petrecerea timpului în natură ne ajută să ne recăpătăm energia și puterea de concentrare dar și să ne găsim liniștea și pacea interioară.

Însă, pe lângă cele menționate mai sus, lista de beneficii pe care le obții dacă petreci timpul în natură, continuă.

Iată câteva motive pentru care este întotdeauna bine să faceți o pauză de la agitația orașului și să faceți o excursie la munte.

  1. Vă veți alimenta trupul cu o doză de aer proaspăt – nu doar că muntele este ferit de toți factorii poluanți, dar, știm cu toții faptul că aerul de munte este cel mai pur și benefic. Compoziția acestuia este diferită față de cea a aerului de la oraș, este mai ozonat, mai curat și mult mai ușor de respirat.
  2. Vă veți bucura organismul cu o doză de vitamina D, 100% naturală. Fiind atât de importantă pentru oase, pentru mușchi și pentru sistemul imunitar, câteva ore la munte se vor resimți asupra întregului organism.
  3. Veți scăpa de stres și de oboseală iar termenul de relaxare vă va deveni extrem de cunoscut. Vegetația, fauna, copacii  impunători, culorile pastelate, ciripitul păsărilor și multe altele, vă vor „obliga” să vă relaxați și să fiți recunoscători pentru locul în care sunteți. În plus, în timp ce ne aflăm în natură, corpul nostru secretă endorfine, substanţe chimice care ne îmbunătăţesc dispoziţia şi ne ajută să ne simţim mai bine.
  4. Veți face exerciții fizice în natură deoarece, este de la sine înțeles faptul că atunci când sunteți la munte numărul de pași crește. Desigur, acești pași nu se vor vedea doar în aplicația telefonului ci se vor resimți și asupra sănătății inimii, a plămânilor și a mușchilor.
  5. Veți ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine. O plimbare în natură, în special în zonele montane, ajută la îmbunătățirea circulației sanguine. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că, atunci când mergem pe jos, mușchii se contractă și, astfel, se stimulează circulația. O bună circulație a sângelui este importantă pentru sănătate, deoarece ajută la transportul de oxigen și nutrienți către toate celulele corpului.
  6. Veți avea ocazia să mâncați sănătos. De cele mai multe ori, zonele muntoase sunt pline de fructe și de legume proaspete dar și de produse și preparate culinare tradiționale, făcute cu drag de localnici, din ingrediente naturale. Știm cu toții că o dietă sănătoasă este extrem de importantă pentru o stare generală bună.
  7. Veți avea ocazia să vă reconectați cu cei dragi. Desigur, plimbările în natură sau drumețiile nu se fac de unul singur, de cele mai multe ori. Făcând asta împreună cu familia sau cu prietenii apropiați, veți avea ocazia să vă faceți amintiri de neuitat, să depănați amintiri și să vă bucurați în totalitate de comunicarea offline.

Așadar, acestea sunt unele dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate pe care le puteți obține atunci când mergeți la munte sau când petreceți timp în natură. Deci, dacă sunteți în căutarea unui mod eficient de a vă îmbunătăți sănătatea fizică și psihică, atunci mersul pe jos în natură, în special în zonele montane, ar trebui să fie o alegere bună pentru voi.

Nu uitați că petrecerea timpului în natură este o activitate care nu costă nimic și care ne poate aduce multe beneficii. Așadar, nu ezitați să vă faceți timp pentru a petrece câteva momente în natură. 

CUM NE GĂSIȚI

Montana Resort & SPA - locul ideal pentru o vacanță relaxantă la munte.

Montana Resort & Spa, Colibița 99, Colibița 427007, Jud. Bistrița-Năsăud, România

Tel: 0790 88 00 33

E-mail: info@montanaresort.ro

Support: www.montanaresort.ro

Denumirea legală: SC Vila Alpin SRL, str.Saturn 12 Cluj-Napoca, 0790880033, J12/2351/2007, CIF RO18488606, punct de lucru Colibita 99A, jud.BN; SC Original Pizza Bis SRL, str.Saturn 12 Cluj-Napoca, 0790880033, J12/2622/2015, CIF RO34951655, punct de lucru Colibita 99, jud.BN
Back to Top